24. marras, 2020

Ihmelääke

Nyt on se hetki, kun voin vaihtaa kalenterini taas  uuteen.  Heti ensimmäisellä sivulla kerrotaan ihmelääkkeestä, jolla ei ole epämiellyttäviä sivuvaikutuksia… se on terveellistä, vahvistaa kehon vastustuskykyä ja saa sinut voimaan paremmin, auttaa masennukseen ja helpottaa nukahtamista, virkistää ja nuorentaa… ihmelääkkeen nimi on HALAUS!

Kyyninen minä kuiskailee korvaani, että miten sitä nyt tällaisena aikana  mistään saisi edes?!  Sitten muistan pojanpoikiani, jotka isänpäivänä lähtivät meiltä, ja molemmat seisoivat eteisessä kädet itsensä ympärillä  ” Virtuaalihalaus!” ja totean, että aina on mahdollista ajatella positiivisesti. Valinta kysymys siis ! - Ja  ikään kuin sujuvana jatkona tälle, ensimmäisen viikon mietelause on Markus Aureliuksen  toteamus: Onnelliseen elämään tarvitaan  hyvin vähän. Kaikki on ihmisen sisimmässä, hänen ajattelutavassaan.—Näillä mietteillä siis jatketaan uuden kalenterin käyttöä!

Viime vuonna vastaavaan aikaan otin kalenterin käyttöön ja mieli rakenteli tyhjille sivuille kivoja tapahtumia ja iloisia asioita. Jännittynyttä odotusta, mitä vuosi toisi tullessaan… ja toihan se! Ei ehkä ihan sitä, mitä odotin ja haaveilin, mutta olen kuitenkin yhä hengissä ja ruumiin ja sielun voimatkin alkaa taas olla normilukemissa, joten, eipä surra, ei masennuta! Tänään on vielä illat pimeitä, mutta kuukauden päästä alkaa taas valo vallata tilaa , hitaasti, mutta varmasti ja katse kannattaa suunnata tulevaisuuteen.

Kuten olen joskus sanonut, jos minulla ei ole suunnitelmia , en ole oma itseni, tai olen sairas tms. Nyt huomasin yhtenä päivänä, että nyt alkaa tilanne olla taas aika tavalla ennallaan, kun suunnitelmia on niin paljon, ettei  läheskään kaikkea ehdi pistää alkuun, saati sitten viemään päätökseen, mutta ei se mitään, asiat löytävät kyllä aikansa ja paikkansa… kyllä se siitä!

Monta asiaa on työn alla ja ainakin yhtä monta suunnitteluvaiheessa… olen jo jonkin aikaa ajatellut pientä saunaremonttia. Siis oikeasti ihan pientä… Koen nykyisin saunan lauteet jotenkin epämukaviksi istua. Tutkailtuani tilannetta olen tullut siihen tulokseen, että pitää rakentaa ylälauteet uudestaan ja kääntää nyt poikittain olevat istuinlaudat pitkittäin.. samalla voi tarkistaa vähän muitakin mittoja,,, istuin-syvyys ja  lauteiden yhtymäkohdan  paikka… ja sitten haluaisin saunan ilmeestä pikkuisen ryhdikkäämmän. Seinät ovat nyt puolipyöreää hirsipaneelia , joka sopii edelleen mielikuvaani kivasta saunasta, mutta lauteet voisi vahata esim. tumman harmaalla tai melkein mustalla saunavahalla… ryhtiä ja pikkuisen modernimpaa ilmettä. Ei ole suuri, eikä kallis remontti! ja pystyn sen tekemään vaikka kokonaan itse!  Pitää vaan päättää, mihin kohtaan kalenteria  sen laitan… ehtisikö sen vielä ennen joulua? Mieli tekisi… olisi uusi ilme jo joulusaunassa ! Ja toisaalta, sain aika paljon kaappien siivouksia hoideltua loppuun viime viikolla. Ei tarvitse enää miettiä erikseen mitään joulusiivousta. Normaalia viikkosiivousta kummempaa ainakaan.

Ai niin, nyt on tapahtunut jotain uskomatonta: lähetin yhdelle ystävälle onnittelukortin postissa 2 päivää ennen hänen syntymäpäiväänsä ja harmittelin, kun jäi vähän turhan myöhäiseksi. Yllätys , yllätys, ystävä pisti viestin onnitellakseen miestäni ja kiitteli siinä samalla saamastaan kortista! Posti on ylittänyt itsensä! En hetkeäkään uskonut sen ehtivät perille oikeaan aikaan! Uskaltaisikohan sitä vielä lähettää perinteiset joulukortit edes vanhimmalle porukalle?!

Korona piinaa meitä edelleen… taas tuli roppakaupalla uusia rajoituksia ja etenikin Uusimaa on taas suurennuslasin alla.  Lueskelin noita rajoituksia ja totesin, ettei aiheuta meille yhtään mitään. Maskeja on jo pitkään käytetty aina kaupassa, etäisyyksistä on yritetty huolehtia, käsidesiä kuluu ja  ketään ei halailla, muuta kuin virtuaalisesti… ei istuta kapakoissa ryystämässä kaljaa tai viinaa, eikä käydä massatilaisuuksissa. Kaupassakin yritetään käydä keskellä päivää kun siellä ei ole ryysistä… Mielestäni toimimme ihan vastuuntuntoisesti  Silti joku taas kailotti isoon ääneen netissä vaatimusta, että uusmaalaisilta pitää estää pääsy maakuntiin, kun muuten korona räjähtää käsiin! - mitäs yleistämistä tämä nyt sitten on? Millä periaatteella tällaista puppua saa jauhaa? Tämä maa on mennyt ihan omituiseen suuntaan… toiset saavat sanoa, mitä sylki suuhun tuo yhtään miettimättä ja toiset taas eivät voi sanoa mitään, niin ettei rasistikirves heilahda! Ihmettelin tässä ehkä n. viikko sitten, olikohan THL:n tutkija  tai joku pomo, joka sanoi, että  pahimpia korona-alueita ovat ne pk seudun alueet, joissa väestö ei puhu suomea tai ruotsia ja viittasi maahanmuuttajiin ja heidän kielitaidon puutteeseensa… jos joiku tavallinen taatelintallaaja olisi nuo asiat ääneen sanonut niin vähintäänkin tutkimuspyyntö poliisille olisi ihan taatusti lähtenyt. No, toisaalta lohduttavaa on se, että sentään vielä joku  voi sanoa ääneen, mitä ajattelee!

 

Meillä on jo jonkin aikaa ollut ongelmaa siinä, että isäntä ei halua käyttää kännykkää mitenkään… ei vastata, ei soittaa, ei kantaa sitä edes mukana, saati sitten ladata säännöllisesti.. ja minä näen melkein painajaisia tilanteesta, jossa hänen pitäisi soittaa vaikka ambulanssi tms. ja  siitä ei  sitten tulisi yhtään mitään. Olin pähkinyt asiaa jo jonkun aikaa, kun apu tuli yllättävältä taholta: ex-työtoverini ilmoitti halustaan myydä toimettomaksi jääneen pöytäpuhelimensa. Tartuin tilaisuuteen ja tänään saan se kotiin. Kerroin asiasta tänään toiselle ex-työtoverilleni, joka oli ihmeissään, että saako sellaisiakin puhelimia jostain? Eli juu, kyllä saa, ja ihan jopa operaattoreilla on niitä myynnissä. Olen vaan ollut liian laiska lähtemään sellaista etsiskelemään.  Nyt poistuu ainakin se ongelma, ettei puhelin ole latauksessa! Tämä kun saa virtansa sähköpistokkeesta.

Nyt sitten tekemään taas uusia suunnitelmia ! Seuraavaksi alan miettiä, minkälaisia minun seuraavan vuoteni ”hyvät työt” olisivat… onko lähipiirissä joku, joka tarvitsee apua, jossa minulla olisi mahdollisuus auttaa , mutta en ole huomannut tarvetta. Kun luo tähänkin jonkinlaisen strategian, on helpompi saada jotain aikaiseksi!

Nyt sitten varokaa Kaisan kaljanteita, Liisan liukkaat kun meni jo ohi!