23. helmi, 2021

Kevättä odotellessa

Maanantaiaamuna heräsimme vesisateen jälkeiseen pikku pakkaseen. Ja helmikuulle aika tyypilliseen hankikantoon. Oli kiva tassutella takapihalla siinä vaan lumihangen päällä… siitä on kuulkaas aikaa, kun meikäläinen on kokenut saman tilanteen!

Päivä oli pilvinen, mutta tämä hankikanto viesti voimakkaasti keväästä ja niinpä mekin päätimme iltapäivällä nauttia kevään odotuksen kunniaksi kahvit jäätelön ja tuoreiden, espanjalaisten mansikoiden kera. Minä pistin vielä vähän paremmaksi ja tein osasta omaa jäätelöannostani kahvistani jäätelökahvin.  Aika hyvin niillä eväillä pääsi kevättunnelmiin.

Ihan kohta tulee täyteen kokonainen koronavuosi! Lapset lähtivät hiihtolomalle ja perjantai-iltana oli aika massiiviset jonot ainakin Lahden moottoritiellä, kun perheet suuntasivat pohjoisen lumille.—Aika hullulle tuntui, kun nyt on etelässäkin ollut ennätykselliset lumimäärät ja pakkanenkin on paukkunut paikoitellen ihan kunnolla. En taas ymmärrä, mikä siitä pohjoisesta tekee paremman lomanviettopaikan… Hallitus ärjyy lisää rajoituksia ihmisten liikkumiseen ja harrastuksiin, mutta mitään ei käytännössä tapahdu. Edes maahan saapuvien testausta ei pystytä toteuttamaan aukottomasti. Ihmiset alkavat väsyä näihin jatkuviin määräyksiin, jotka käytännössä tekevät niin paljon pahaa koko yhteiskunnalle, ettei tästä yhden sukupolven aikana ikinä selvitä. Jotenkin niistä autojonoista tuli mieleen, että karkasivat pohjoiseen, kun pelkäsivät, että maanantaina taas Uusimaa suljetaan! No, niin tai näin, meillä ei ole hiihtolomaa, on vaan jatkuvaa lomaa… turhautumiseen saakka.

Sunnuntaina pakkanen yks kaks hellitti ja meilläkin oli 4,3 astetta plussan puolella. Sitten tuli sade. Allaskatos tyhjensi taas sujuvasti lumikuormansa ja  räystäät tiputtelivat aika tehokkaasti vettä. Hyvä niin. Pikkuisen pienenee tuo lumen määrä. Illaksi sitten kyllä kehittyi aika hurja pääkallokeli ja nettikommenttien valossa kaikenlaiset törmäilyt ja liikenneongelmat olivat melko pahoja illan ja maanantaiaamun aikana. Toivottavasti ei kuitenkaan pahoja kolareita tapahtunut, eikä ihmishenkiä menetetty.

Lauantai-iltana päätin poikkeuksellisesti katsoa UMK:n euroviisukarsinnan. Olisi kannattanut jättää väliin sekin. Tulin vaan vihaiseksi. Musiikki ei tietenkään vastannut missään määrin toiveitani, mutta sitä en kyllä rehellisesti sanoen edes odottanut. Halusin vain saada jonkinlaisen käsityksen nykymusiikin tilasta Suomessa. Se mikä suututti, oli täysin ammattitaidoton juonto ja kokonaishallinnan puute. Juontaja esitteli lähinnä itseään. Toki myös esiintyjiä, mutta itse kisan säännöt ja äänestys tavat ja mahdollisuudet vain huitaistiin ilmoille ohi mennen ja sitten taas vaan katseltiin jotain tyhmää täytehössötystä… ilman tietoa edes äänestysnumeroista ruudussa. No niin.. jos osaa laulaa, ei välttämättä osaa juontaa ja päinvastoin.  Hiukan tulee tässä kohdin ikävä Pelkosen Jaanaa, joka teki juontoja joskus aikaisemmin näissä karkeloissa…

Telkkariohjelmista tuli mieleeni, että kun koronan takia meidät vanhat on pistetty pakkoviihtymään kotona, niin kyllä tuo hallitus voisi meitäkin sen verran sponsoroida, että  kaikilta yli 70v voisi poistaa yle-maksun, täysin riippumatta siitä, minkälaista eläkettä kukakin nauttii. Perusteena se, että  ohjelmien kohderyhminä ovat nykyisin pelkästään nuoret ja urheiluhullut. Vanhoille ihmisille ei ole tarjolla muuta kuin ikivanhoja suomi-filmejä ja uusintojen uusintoja. Meitä pidetään varmaan kaikkia idiootteina . Yhden kanavapaikan voisi uhrata pelkille  vanhoille filmeille ja uusinnoille, jos joku niistä jotenkin nauttii. Ja yhdellä kanavalla voisi sitten olla kohderyhmänä eläkeläiset.  No, toiveajattelua… mutta kukaan ei kiellä hulluja ajattelemasta.

Ai niin, meillä on nyt mielenkiintoinen tilanne päällä: Postilaatikon lukko päätti olla luovuttamatta meille postia. Tänään on ns. mainospäivä, jolloin ei yleensä juuri muuta postia tule, mutta jos tulee, sitäkään ei nyt sitten saada laatikosta pois. Syynä ilmeisesti tämä vesisateesta pakkaseen siirtyminen. Sen verran on tieltä roiskunut vettä lukkoon, että nyt sitten  mentiin lakkoon!  Ei auta silikoniöljyt eikä lukkosulat… mutta säätieto lupailee Azoreilta meille lämpöaaltoa, joka sulattaa kaikki lumet, joten ehkä se lukkokin sitten taas suostuu yhteistyöhön!

Elämme mielenkiintoista aikaa!