2. maalis, 2021

Miten vietät korona-aikaasi?

Niin se vaan viikko mennä hurahti taas.  Mikähän stylisti minussa on heräämässä, kun kaiken aikaa pyörii mielessä erilaiset pienemmät ja vähän isommatkin stailaukset… Kylppärin mini-stailaus alkaa olla valmis. Ehkä vielä jossain vaiheessa jotain pientä hauskaa sinne keksin, mutta en nyt aktiivisesti enää etsi mitään… löysin sen ikkunalta näyttävän peilin, joten olen oikeastaan aika tyytyväinen.  Isäntä manaili, kun sitä kiinniteltiin, että ihan turha hankinta, hän ei ainakaan tätä ikinä tarvitse...mentiin sitten illalla saunaan ja mitä minun silmäni näkivätkään, kun jäin lauteille istumaan, kun hän lähti parranajoon… juuri niin, siinähän tämä tyytyväisenä ajoi partaansa sen tarpeettoman peilin edessä! Hahhahhaaa...

Pikkuasunnon myynti pyörii mielessä, joten sinnekin piti raahata jotain rekvisiittaa. Ei mitään isoa, mutta sen verran, että siellä voi hetken viivähtää kaupunkireissulla.

Näiden lisäksi, kun hiljalleen saa huushollin roinamäärää vähemmäksi, on alkanut kiinnostaa varastojen ”stailaus”. Eli niistä pitää tehdä käytännölliset, hyvin organisoidut ja ainakin toisesta myös viihtyisä… kaikenlaista kivaa pyörii mielessä. Ja ihan on koronan syytä! Kun on pakko olla kotona, ei voi vaan olla, joten sitten näitä alkaa pulppuilemaan, näitä ideoita. Minkäs sille, kun luova yksilö olen.

Täytyy kyllä rehellisesti myöntää, että joskus tulee tilanteita, jolloin luovuus ei kuitenkaan riitä! Parhaillaan pähkin muutamaa huonekalua: varastossa on yksi todella hyvä ruokapöytä, jonka pöytätaso on jotain huikean kovaa puuta, jota nuorisokaan ei ole saanut edes naarmuuntumaan. Se maksoi aikoinaan hunajaa ja mansikoita,  enkä saa sitä mahtumaan oikein mihinkään enempää kotona kuin mökilläkään Se painaa ihan hirveästi, mutta se olisi noissa minun kivitöissäni todella hyvä työpöytä. Sijoituspaikkana työhuoneeni, olisi tietysti ihanne, mutta kun ei niin ei. Vaikka miten olen pyöritellyt näitä tavaroita mielessäni, niin en saa sitä sijoitettua mitenkään. Aittaan sen voisi myös sijoittaa, mutta sinnekin se on sen verran iso, ettei sekään välttämättä onnistu ilman, että hyllytila pienenee liikaa. Toinen ongelmani on työhuoneen kirjoituspöytä… hieno ja kallis Boknäs, jonka laatikot tekevät minut hulluksi: Niiden ohjauskiskojen suunnittelu on ihan surkea. Laatikoita pitää asetella oikeaan asentoon melkein joka kerta. Eli kiskot( ohjausrimat) ovat liian lyhyet, ja  vaatikko ei suostu menemään paikoilleen ilman varovaista ja hellää asettelua! Ei oikein istu meikäläisen toimintamalliin! Olenkin periaatteessa päättänyt, että se menee kiertoon, heti, kun keksin, mistä teen uuden työpöydän. Kas kun en halua siirtyä läppäriin, vaan tykkään työskennellä kunnollisella pöytäkoneella ja sehän vaatii aika reilusti tilaa printtereineen… Miten ihmiset ennen pärjäsivät pienissä kaupunkiasunnoissa, kun minulle ei tunnu riittävän talokaan?!

Koronatilanne näköjään vaan pahenee. Viimeviikolla isäntä sai kutsun rokotukseen. Minut voidaan rokottaa samaan aikaan, mutta eihän mikään nyt ihan niin yksinkertaista ole! Minä en voi tilata aikaa netissä, vaan ainoastaan puhelimella,ja nyt sitten kaikissa taukohetkissä naputtelen ajanvarausnumeroa ja painelen ykkösiä nauhan haluamiin asioihin ja kun pääsen siihen saakka, että pitäsi yhdistyö ajavaraukseen, kohtelias miesääni kertoo, että palvelussamme on ruuhkaa, soita myöhemmin uudestaan. Ja napsaisee puhelun poikki! Ei takaisinsoittoa ei mitään. Tylysti vaan poikki! Ei ole ihme, jos  jossain vaiheessa tulee kyllästyminen kaikkeen ja ajattelee, että enpä nyt sitten mene rokotukseen, kun se on niin kamalan vaikeaa...pitäkööt rokotteensa…

No, katsotaan, miten käy. Tällekään viikolle ei ole tiedossa erityistä ohjelmaa, joten stailausbuumi jatkukoon!  Miten Sinä kulutat aikaasi? Kerro meille muillekin!