9. maalis, 2021

Härskiä toimintaa?

”Jere tässä terve! Sulla on myynnissä yksiö, pääsiskö sitä katsomaan?”

” Toki. Oletko ostamassa sitä itsellesi vai sijoitukseen?”

” No en oikeastaan kumpaankaan. Ajattelin  käydä siellä valokuvaajan kanssa ja auttaa sinua sen myynnissä. Mulla on sellainen sivusto, jossa kerron  ihmisille, jotka etsivät asuntoja, mitä kaikkea on myynnissä, niin sinne on tarkoitus laittaa ilmoitus tästä sinun asunnostasi. Voit ihan itse myydä sitä, mutta kun näillä mun sivuilla on kuitenkin paljon kävijöitä ja valokuvaaja on ammattilainen,  niin saisit näkyvyyttä paremmin”

” Ketä ajattelit laskuttaa tästä avustasi? Ostotoimeksiantajaako?”

” Ei minulla ole varsinaisesti ketään toimeksiantajaa. Maksu on sovittavissa sitten vähän tilanteen mukaan. Eikä se ole missään tapauksessa iso lasku, muutama tonni korkeintaan”…

Tällaiseen tilanteeseen törmäsin alkuviikolla, kun olin laittanut yksiön myynti-ilmoituksen Oikotielle myyntiin. En tiedä, mistä johtui, että  tämän kaverin puhelun aloitus pisti tuntosarveni pystyyn ja älysin esittää tuon ensimmäisen kysymyksen, josta sitten alkoi purkautua tieto, että kyseessä olikin välittäjä, joka halusi itselleen provikat asunnon myynnistä… Tilanne olisi voinut muussa tapauksessa kehittyä aika hurjaksi… Sovin nimittäin tyttäreni kanssa, että hän hoitaa tuon asunnon näytöt, kun asuu itse vajaan parin kilometrin päässä tästä kohteesta. Siinä olisi olllut tytöllä ihmettelemistä, kun yksityisnäytölle olisi tullut mies ja vokuvaaja, joka olisi ruvennut räpsimään kuvia asunnosta…. sitten olisivat menneet menojaan ja jossain vaiheessa joku olisi ruvennut laskuttamaan ”palveluksistaan”. No, fiksuna tyttönä hän varmasti olisi yrittänyt soittaa minulle selvittääkseen mistä on kyse, mutta entä jos tämä meidän lähes olematon  mobiiliverkkomme ei olisi päästänyt puhelua läpi, tai olisin ollut jossain, missä en olisi voinut puheluun vastata?

Aika härskiä toimintaa! Kaiken lisäksi minulla on ilmoituksessani maininta, etten vastaa tässä vaiheessa välittäjien toimeksiantopyyntöihin…. Voit arvata, että kyseinen firma ei ikinä saa minulta yhtään toimeksiantosopimusta!

Toinenkin välittäjä päätti lähestyä minua n. 3 sivua pitkällä kirjeellä siitä, miten paljon paremman hinnan asunnostani saisin, kun ottaisin hänet mukaan tähän myyntiin…. Ai niin, ja sainhan minä heti kärkeen oikein kunnon huijausviestinkin! Tyyppi pyysi dokumentteja ja koska  en pystynyt etunimen perusteella tekemään mitään taustatsekkausta. lähetin hänelle tiedot. Sen jälkeen sain sähköpostin, jossa minulle tarjottiin asuntoni hinnan lisäksi 15% osuutta 900 tuhannen perinnöstä, jonka tämä henkilö halusi tuoda Suomeen  voidakseen aloittaa Suomessa  lääkärin ammatin harjoittamisen…. Olen  monesti jo sanonut, että nykyisin elämä on aika hullua, kun lähes missä tahansa asiassa voit törmätä kaikenlaisiin huijausyrityksiin. On aika rasittavaa olla aina tuntosarvet tanassa, kun jotain tekee… Varmasti, jos minulla ei olisi taustalla aikaisempia myyntikokemuksia, olisi paljon helpompaa antaa homma välittäjän hoidettavaksi, mutta kun minulla kuitenkin on aikaa, eikä myynnilläkään ole hengenhätä, niin se tuntuu vähän  tuhlaukselta. Tosin tässä ajassa on nyt kyllä aika paljon haasteita, kun esimerkiksi julkista näyttöä ei pysty koronarajoitusten takia ollenkaan tekemään.  Eikä nyt näiden  uusien määräysten aikana ehkä yksityisnäyttöjäkään muutamaan viikkoon saa aikaiseksi… myy siinä nyt sitten asuntoa! 

Korona ja korona… voi että alan olla ihan täynnä koko koronaa! Enkä ole varmasti ainoa. Viikonloppuna käytiin kaupassa ja ostettiin vähän kaikenlaista varastoon… tiedä, miten hankalaksi  kaupassakäyntikin vielä tulee… niin on hyvä, että kotona on pikkuisen jotain, mitä voi hyödyntää silloin, kun syystä tai toisesta ei voi  kauppaankaan mennä. Meillä on kauppaan sen verran matkaa, että jos liikkumiseen tulee kilometreissä mitattavia rajoituksia, niin voi olla, että pitää siirtyä nettitilauksiin.

Rokotusajan sentään sain meille varattua. Päivä ei ollut paras mahdollinen, mutta voihan sitä tietysti 55v hääpäiväänsä niinkin viettää! 

Lintuolkkarin elämä tuntuu olevan ainoa paikka, mihin korona ei ole tuonut mitään  poikkeavaa. Jossain kirjoitettiin, että kun ihmiset ovat koronan takia nyt paljon kotona, lintujen ruokintaan on moni kiinnittänyt huomiota ja linnunsiemeniä menee niin paljon, ettei koskaan ennen! Hyvä niin, saavat tirpat  helpotusta elämäänsä ja  antavat sitten vastavuoroisesti ihmisille ihan uudenlaista elämää, kun niiden touhuja seurailee. Elämähän on vuorovaikutusta, halusimme tai emme. Meillä lintuja on ruokittu niin kauan, kun on joku piha ollut, mihin lintulaudan on voinut laittaa.  Ne ovat tuoneet luonnon meille aina pikkuisen lähemmäksi ja toisaalta se, että ruokimme niitä talvella ja laitamme pihaan pesäpönttöjä, saamme nauttia kesistä paljon pienemmillä hyttysmäärillä, kun tirpat napsivat poikasilleen proteiiniannoksia juuri silloin, kun hyttyskausi on pahimmillaan alkukesällä. Entisestä poiketen, tänä talvena ruokinnalla on ollut todella paljon mustarastaita ja niistä on tullut niin rohkeita, että käyvät aterialla myös keittiön ikkunan edessä roikkuvalla lintulaudalla, eivätkä välitä enää yhtään meistä, vaikka napitamme niitä silmästä silmään vain parinkymmenen sentin päässä.

Pesäpönttöjen kurkistelu on muuten jo alkanut. Niitä näyttöjä ei korona haittaa, ovet ovat aina avoimet!