23. maalis, 2021

Ajatuksen voima

Ihanaa, että sentään kaikki asiat eivät muutu! Korona on tuonut tullessaan jos jonkinmoista muutosta arkeen ja lisää on tulossa kaiken aikaa.. .mutta luonto se kulkee omia polkujaan ja toteuttaa itseään ihan jollain muulla, kuin koronasäännöillä.

Mökillä minun olotilani rauhoittuu keväällä aina välittömästi, kun totean, että kuikat ovat tulleet. Se kuuluu minun kesääni ja niiden huutelu kantautuu tajuntaan rauhoitavana ja siihen ympäristöön kuuluvana ominaisuutena.

Kun muutaman vuoden teimme töitä täällä Talmassa, saadaksemme kottaraisen pesimään pihapiirissämme, totesin tänään, että nyt on taas kaikki hyviin,  kottaraispari siivoili viimekesäistä pönttöään ja taas tunsin, miten hienoa on olla pienenä osana tätä jokavuotista näytelmää… edes katselijan roolissa.´Tätä kaikkea ihanuutta ja silkkaa nautintoa koronakaan ei pysty meiltä riistämään! Ja hyvä niin.

Istuskelin tänään pienen hetken terassilla huikean hienossa auringonpaisteessa, katselin pientä makailuvaunun näköistä lintupönttöä ja mietin, että se pitäisi aika pian pistää keinumaan johonkin suojaiseen paikkaan, että joku matkamies sen löytäisikin. Eipä silti, se on kyllä aika turvallinen, vaikka olisi tuossa terassillammekin, jos joku tirppa sen sieltä pesäkseen keksisi.. olisihan se hauskaa, jos olisi lintuterassi lintuolkkarin lisäksi.

Nyt kun tämä koronan pahus pistää kapuloita vähän kaikkien rattaisiin, pitäisi oikeastaan ottaa käyttöön taas tietoisesti se  yksi oivallukseni: " Ajatuskin on energiaa, joka alkaa toteuttaa itseään heti"… eli nyt jos koskaan, pitää joka ikisen ajatuksen ja suunnitelman olla todella positiivinen, että tästä riesasta selvitään pikaisesti taas normaaliin elämään… itselläni tällainen hankala asia juuri nyt tuntuu olevan sen pienen asunnon myynti. Sen piti olla ihan läpihuutojuttu, mutta nyt kun korona estää yleiset näytöt, homma takkuaa takkuamistaan. Ihmiset eivät halua tilata yksityisnäyttöjä, kun siinä joutuu jotenkin esittelemään myös itsensä. On paljon turvallisempaa mennä yleiseen näyttöön tuntemattomana ja jos sitten kiinnostuu, edetä siitä!  Katselin vähän ilmoituksen kävijämääriä ja keskimäärin 40 ihmistä käy päivittäin katsomassa myynti-ilmoitusta, mutta vain muutama yhteydenotto on tullut ja vain pari on uskaltautunut tilaamaan yksityisnäytön. Nyt pistetään generaattori tuottamaan ideoita, millä joku , vaikka sijoittaja , saadaan haluamaan juuri sitä asuntoa, ja pian! Turha sitä on roikottaa tuottamattomana kuukausia. Pitää siis ruveta ajattelemaan, että se menee kaupaksi huhtikuun aikana!  Siinä on nyt sitten tavoitetta taas hetkeksi aikaa! - En nimittäin pysty oikein täysillä keskittymään näihin muihin kodin ja mökin siivousurakoihin, jos taustalla häilyy kaiken aikaa muita energiaa ja toimenpiteitä vaativia asioita. - Jäädään seuraamaan, miten homma etenee… mitä se ajatus saa aikaiseksi.

Tänään ählättiin isännän kanssa työhuoneenikin taas hiukan uuteen uskoon. Silloin, kun hankin uuden printterin, sen koko yllätti ja jouduin hätäpäissäni sijoittamaan sen ikkunan edessä olleen laatikoston päälle, koska se ei korkeutensa takia mahtunutkaan enää työpöydälle, kun yläpuolella oleva lasivitriini oli liian alhaalla! Koko ajan vähän nyppi, että iso printteri oli ikkunan edessä ja oli paitsi ruma ulkoa katsellessa, myös ikävä näköeste ulos katsoessa. Siirrettiin koko laatikosto  askartelupöytäni paikalle ja se taas ikkunan eteen… mutta mikään ei koskaan ole ihan ongelmatonta: tästä seurasi, että minun erilaiset ohenne- ja tärpättipullot oli pakko siirtää kokonaan muualle, kun en voi ottaa sitä riskiä, että ne suorassa ja kuumassa auringonpaisteessa posahtelevat omia aikojaa ja aiheuttavat vaikka tulipalon! Pienellä järjestelyllä sain ne mahtumaan läheiseen kaappiin. Nyt vaan totutellaan taas uuteen järjestykseen. Koiruus katseli pikkuisen ihmeissään, mutta oli ilmeisen tyytyväinen, kun sen sänky sai jäädä vanhalle paikalleen ja sen ympärille tuli vähän lisää tilaakin.

Nyt sitten kaikki ajattelemaan mukavia asioita ja kirjoittelemaan pääsiäistervehdyksiä, joko kirjein, kortein tai digitaalisesti, kukin intressiensä mukaan!