27. huhti, 2021

Joku raja!

Viime viikon perjantaina katselin puoli yhdeksän uutisia telkkarista, kun puhelin soi. Ärsyynnyin, koska uutisissa oli jotain jota olin varautunut katsomaan hiukan tarkemmin, Olen jo pitkään noudattanut periaatetta, että yhdet uutiset päivässä riittää minulle, joten ärsyyntymiselle oli joku muukin selitys, kuin epäsosiaalisuus. En nimittäin tuntenut numeroa, josta puhelu tuli.

Soittaja esitteli itsensä ja tarkisti , että olin hänen tavoittelemansa henkilö.  Hän kertoi saaneensa nimeni joltakin helsinkiläiseltä PS kuntavaaliehdokkaalta, joka oli  kehottanut kysymään, olisinko nyt sipoolaisena kiinnostunut ehdokkuudesta Sipoon Perussuomalaisissa!  - En todellakaan ollut! Joku rajahan asioilla ja asioilla pitää olla! Toisaalta se tietysti pikkuisen imarteli. Vanhakin olisi kelvannut mukaan! Mutta sen verran ovet paukkuen aikanaan niistä piireistä lähdin, että pitäisi olla tavallisen tyhmä, jos ei mitään olisi oppinut kaikenlaisista tappouhkauksista ym. valehtelevista poliitikoista..  Taisin tosin jossain vaiheessa Timo Soinin lähdön jälkeen todeta, että nyt voisin taas jopa kuulua Persuihin… sillä Jussi on täysin toista maata johtajana, kuin  tämä supliikeista  rakennettu harhaanjohtaja.

Pikaisella tsekkauksella sanoisin, että minulle soittanut sipoolaispuheenjohtajakin voisi käytöksensä puolesta hyvin olla lähempänä Jussia, kuin jotain muuta poliitikkotyyppiä… Aika mielenkiintoista, miten lyhyestä keskustelusta ja parista s-postista voi vetää johtopäätöksiä ihmisestä! En nyt vielä ole tarkistellut hänen taustojaan tms.  Mutta sen verran paljon olen tuota ihmistuntemusta elämäni aikana harjoitellut, että en usko osuneeni paljonkaan harhaan. Lupasin pikkuisen autella arkisissa asioiden esiin tuomisissa, kun näyttää siltä, että tahtoa ja halua tehdä parempaa politiikkaa on, mutta kokemus vielä monelta puuttuu. - Huh,miksi minä mitenkään sotkeudun tähän asiaan? Minunhan pitäisi olla vanha ja viisas!

Jotenkin mennyt viikko on ollut huomattavasti tavallista rankempi viikko… oltiin nuorison kanssa mökillä ja saatiin hoidettua monta asiaa keralla, mutta kaiken seurauksena vilustuin oikein kunnolla ja olen oikeastaan koko loppuviikon ollut enemmän tai vähemmän kipeänä. Vieläkin aamulla nappasin yhden tulehduskipulääkkeen puolikkaan, kun ajattelin selvitä tänään jotenkin kauppakeikasta… sitten ihan yllättäen minuun sattui jotenkin huomattavan kovaa Fredin kuolema. Lukaisin uutisen aamuyöllä ja se jäikin sitten pyörimään niin, ettei nukkumisesta tullut mitään. En ole koskaan ollut mikään erityinen Fredi-fani , kuunnellut hänen musiikkiaan, kun se on sattunut soimaan… ja nyt siten mietin asiaa läheisten vinkkelistä. Kaikki me tulemme matkan päähän joskus, eikä Fredi ollut edes kovin nuori, joten ihan älytöntähän minun on asiaa päässäni vatkata Mutta aina ei ajatuksiaan pysty kokonaan ohjailemaan!

Aamulla sain taas uutta mietittävää, kun uutisissa kerrottiin, miten paljon lapset kokevat seksuaalista häirintää tai sellaisia yhteydenottoja somessa. Tähän on tultu. Ennustin jo vuosia sitten, että kaiken kaikkiaan tällainen hurja seksuaalinen vapautuminen toisi tulessaan myös paljon kielteisiä ilmiöitä ja niinhän siinä on käynyt… Mielestäni on jotenkin järkyttävää, että lapset ja nuoret aina vaan aikaisemmin aloittavat seksin. Eivät aina edes vielä ymmärrä, mitä se on, mutta pukeutumisen pitää olla niin sexyä niin sexyä ja  sitten tullaankin jo lasten hyväksikäytön rajoille… aina vaan nuorempina … en tiedä, minkä verran asiaa edesauttavat nuo etniset uskonnot, jotka harrastavat lapsiavioliittoja jne. Joskus tuntuu, että niilläkin on oma roolinsa siinä, minkä verran ihmiset jaksavat puuttua ilmeisiin epäkohtiin, vai katsotaanko kaikkea jo vähän sormien läpi. Kun ajattelen asioita vuosia taakse päin, olen varma, että jos ennen vanhaan joku olisi lähestynyt lapsiamme jotenkin hyväksi käyttäen, tällainen tyyppi olisi muuttunut kinnasnahaksi isän käsittelyssä alle aika yksikön, kukaan, ei kukaan vanhempi olisi sellaista pystynyt sivusta katsomaan… tässä kohtaa peräänkin edelleen vanhempien vastuusta lapsistaan. Heillä on velvollisuus ja oikeus puuttua asioihin ja ohjata lapsiaan näissäkin asioissa.

Tästä kaikesta seuraa, että tunnen todella isoa tyytyväisyyttä siitä, että omat lapset ja lapsenlapsetkin ovat jo aikuisia, eikä tarvitse enää kaikissa asioissa minun olla tuntosarvet tanassa! Voi tätä mieletöntä maailmaa!

Pian on Vappu! Juokaa simaa ja syökää tippaleipiä ja munkkeja, niistä ne vaput on tehty ! Satoi tai paistoi, ne ovat aina se kiva juttu vapussa.