4. heinä, 2021

Jäätelökesä

Nyt, kun kesä on jo hyvän matkaa heinäkuussa ja helteet aina vaan jatkuvat, voidaan kai sanoa, että kyseessä on jäätelökesä. Meillä ainakin jostain kumman syystä pakastimen ovi on normaalia enemmän käytössä ja koirakin on oppinut vahtimaan, ettei se jää ilman viilentävää herkkua. - Ja tunnistaa muuten eron kolmen eri pakastimen välillä. Reagoi vaan siihen, kun jäätelöä sisältävän pakastimen ovi avataan!

Se, että nyt on myös hyttyskesä, on tosiasia, johon törmäsin oikein kunnolla, kun olin torstaina osallisena yksityistietoimituksessa, johon sisältyi monen tunnin maasto-osuus.  Siis minä, joka en ole aikoihin harrastanut mitään metsässä tai järvenrannassa seisoskelua, sain sitä laatua nyt oikein olan takaa. Sen verran fiksu olin, että päällä oli pitkät housut ja pitkähihainen pusero, mutta nilkat, niska, kaula, kasvot ja ranteet suorastaan imivät puoleensa hyttysiä ja paarmoja, eikä mäkäräisten edustuskaan huonoksi jäänyt! Onneksi pojalla oli mukana joku hyttyskarkote, jota suihkuttamalla iholle, sai hiukan aikaa olla rauhassa.  Kotona sitten huomasin, että niin mahaa kuin selkääkin oli käytetty neulatyynynä ja punaisena hehkuvat puremajäljet kutisivat kuin kapallinen täitä olisi kumottu päälle.—Siihen kyllä löytyi kotoa hyvä lääke: Gothivet.—Se on eläimille tarkoitettu suihke tulehdusten torjuntaan, mutta tyttäreni huomasi kerran sitä koiraansa suihkuttaessaan, että sepä auttoi mäkäräisen pureman kutinaan  ja sen jälkeen meillä molemmilla on aina kotona pieni pullo tätä moniteholääkettä. - Apteekista sitä saa…

Onneksi minä, enempää kuin miehenikään, emme kärsi mitenkään erityisesti kuumasta. Ehkä ne lukuisat Floridan matkat ovat totuttaneet meidät lämpöön, tai sitten emme vaan ole kovin alttiita sille, mutta kyllä minua hiukan hirvittää ne ihmiset, joilla on joku vika tai sairaus, joka pahenee helteessä… ja kaikki ne, joiden asunnot lämpenevät jonnekin kolmeenkymmeneen asteeseen, eikä apua saa mistään!  - Meillä on sentään kotona mahdollisuus viilentää ilmaa tarpeen mukaan ja käytännössä meillä on ollut välillä niin viileä ilma, että minä olen palellut ja ottanut vähäksi aikaa viilennyksen pois päältä. Koiruuden takia se kuitenkin pääsääntöisesti päivällä on päällä, ettei tuo karvakorva saa mitään sydäriä.—Lenkille se viedään aikaisin aamulla ja myöhään illalla ja pikapissalle se voi piipahtaa aitaukseensa niin halutessaan. Mutta äkkiä se sieltä sisälle luikahtaa!

Se, mihin tämä jatkuva helle on vaikuttanut, on se, että kaikkea sitä, mitä haluaisi tehdä, ei jaksakaan tehdä… tosin se voi johtua monesta muustakin syystä, mutta kun jostain pitää aina syyllistä omaan saamattomuuteensa hakea, niin olkoon se syypää nyt sitten vaikka helle!  Ei valiteta, kyllä sitä taas syksyllä ja talvella riittää valitettavaa, kun on kylmää, märkää, liikaa vettä tai lunta jne. Muistellaan sitten, että olihan kuitenkin kunnollinen hellekesä!

Nyt, kun aletaan koronan puolesta olla lähellä normaalitasoa ja kun lähes kaikki ystävätkin ovat jo saaneet kaksi rokotusta, alkaa elämä taas maistua paljon paremmalle kun voi tavata ystäviä ihan livenä. Odotettavissa onkin silla lailla poikkeuksellinen kesä, että nyt kaikki eivät katoakaan kesänviettoon ympäriinsä, vaan ihmisillä. muillakin kuin minulla, on tarve tavata kavereita. Nautitaan siis myös ystäväkesästä! - Pitikö meidän kokea tällainen inhottava pandemiakin, että ymmärrämme ystävien ja läheisten merkityksen elämässämme?!

Meille on tulossa mökille ilmalämpöpumpun asennus lähipäivinä ja siksi julkaisen tämän ”tiistaikirjeen ” nyt poikkeuksellisesti jo sunnuntaina, kun en tiedä, minä päivänä se asennus on, enkä viitsi sellaiselle pikavisiitille ”raahata” mukana läppäriä saadakseni tiistaikirjeen julkaistua, joten lue tätä nyt sitten sunnuntaina tai tiistaina… ei ne asiat julkaisupäivästä miksikään muutu.

Toivon Sinulle ihanaa kesäistä viikkoa ja sitä, että Sinäkin voit taas vähitellen tavata ystäviäsi ja nauttia tapaamisista. Keksitään jotain kivaa vielä tälle kesälle, eikös?!

PS. Ja jenkkiystävilleni  toivotan kaikille hyvää itsenäisyyspäivää, jota siellä juhlitaan 4.7. Happy Independence Day!