27. heinä, 2021

Pistä hyvä kiertämään

Olen monen mielestä varmaan kyllästymiseen saakka puhunut sitä, että kun pistää hyvän kiertämään, se tulee jotain kautta takaisin. Pysyn tiukasti edelleen sen ajatuksen takana. Tein  keskiviikkona ihan hurjan päivätyön, kun lähdin aikaisin aamulla hakemaan tyttöä mökiltä rokotukseen ja sen jälkeen hoideltiin kaikenmoisia sekalaisia asioita ja lopuksi ajoin takaisin kotiin. Ajokilometrejä kertyi yhteensä kuutisensataa ja vaikka kimpassa tytön kanssa se ajettiinkin, niin pakko on myöntää, että vanha kroppa ei ihan hurraata asiasta huutanut. Jotkut sanoivat minulle, että olisivat voineet kyllä hoitaa asian muutenkin. Juu, ihan varmasti, mutta kun oli helle ja heidän asuntonsa on kuuma kuin pätsi, se olisi tarkoittanut tukalaa olotilaa muutamana päivä niin tytölle kuin koirillekin, joille kaikille oli mukavampaa olla mökillä ja pulahtaa aina välillä vilvoittelemassa raikkaassa järvivedessä.. Minä ajattelin asiaa heidän kannaltaan ja kun kuitenkin autossani on hyvä ilmastointi ym. niin ajattelin, että voin tällaisen pienen palveluksen heille tehdä. Sitä paitsi silloin, kun minä jouduin aikaisin aamulla menemään sairaalaan, tyttö kuskasi minua ja oli tukenani erilaissa toimenpiteissä aina, täysin riippumatta hänen omista menoistaan ja jopa työstään… tämähän nyt oli ihan pieni vaiva siihen verrattuna!

Seuraavana päivänä olin tietysti ihan rätti-poikki, mutta minulla oli hyvä mieli, kun voin jotenkin olla avuksi. Sitä paitsi oli todella ihanaa pitkästä aikaa viettää laatuaikaa oma tyttären kanssa. Siihen on kuitenkin normaalioloissa aika harvoin tilaisuutta, kun hänen työnsä ja perheensä tahtovat viedä sen lähes olemattoman vapaa-ajan ihan tarkkaan.

Jossain vaiheessa juteltiin mattojenpesustakin. Muisteltiin, miten ikuisuus sitten, kun me mökkeilimme siellä nk. Vanhalla mökillä, me lasten kanssa pesimme huushollin kaikki matot mökillä joka kesä ja huuhtelimme loput mäntysuopavedet sitten pois matoista uimalla pitkiäkin matkoja mattojen kanssa. Se oli hauskaa. Ei sitä koettu pakkopullana ja työnä… tästä jutustelusta seurasi sitten se, että tyttö otti meidän 4 mattoa mukaansa mökille ja ilmoitti eilen, että nyt ne on pesty ja ovat jo kuiviakin! - Miten ihanaa saada puhtaat, tuoksuvat matot kotiin!  Ei se matonpesu kotioloissa ole yhtään verrattavissa kunnon juuriharjapesuun rannalla! Tuskin maltan odottaa, että saan ne takaisin kotiin!

Muuten viime viikko olikin sitten aika rauhallinen ja paljonkaan ei tapahtunut… mitä nyt parit ystävät treffattiin pitkästä aikaa. Ja viikonlopulla huomasin taas, että eletään sitä aikaa, että pitää muistaa laittaa useammat onnittelukortit liikkeelle. Eri asia siten, ehtivätkö ne kaikki ajoissa syntymäpäiväjuhliin.—Miten niitä onkin siunaantunut samoile päiville taas oikein liuta! Vanhin ystävä täyttää kuun vaihteessa jo 88v ja Heinolaan lähti kaunis, vanhanaikaisen söpö ruusukortti,  pojan anoppi saavuttaa 85 virstanpylvään ja vaimokin jo 55v. On siinä minulla taas nielemistä. .. Joistain ihmisistä kun ei vaan ikinä tajua, että vanhuus se tulee heillekin, ei vaan minulle! Muutama ex– työtoverikin sai onnittelut, tosin vaan somen kautta, mutta kuitenkin… sitä kun vanhenee, alkaa itsekin arvostaa sitä, että joku muistaa… johtuu varmaan siitä että kun ystävät muuttavat hiippakuntaa, niin aina vaan on vähemmän niitä muistajia… ja toisaalta tietysti myös vähemmän itsellä muistettavia.

Siitä olen pikkuisen huolissani, että muutaman kerran minulle on jo käynyt niin, että sekoitan syntymäpäiviä ja vuosia… yhtenä päivänä laitoin onnittelut kuukautta liian aikaisin, mutta huomasin sen samalla kun painoin lähetä -nappia ja pistin heti perään uuden viestin: ”Tämä oli harjoittelua kuukauden päähän! ” mutta näköjään sitä ei itsekään enää kaikin ajoin ole ihan skarppina enää… on vaan aika vaikea myöntää sitä!

Silmiini osui jostain horoskooppi Turun murteella ja koska nyt eletään leijonan merkissä, laitetaan se nyt tähänkin:

 

23.7-22.8 RIIKINKUKKO
Olet kommia riikinkukko. Sää halut esintty ja ol huamio keskipisten. Sää ole ylppiä ittestäs ja tekemisistäs. Et lainkka pyytel antteks sitä et Luaja o su luanu. Imartelust sää kehrät ko katti.

Sitä voi nyt sitten miettiä. Onko leijonissa ja riikinkukossa jotain yhteistä!

Ai niin, tänään on unikeon päivä! Kuka teillä oli tällä kerralla unikoko?  Meillä melkein vakio unikeko on Chico! Sillä ei nykyisin koskaan ole kiire yhtään minnekään! Pitäisiköhän sille hommata ihan sellainen pitsireunainen yömyssy... ? No, Onnea kuitenkin miniälle, joka viettää tänään yhdistettyä unikeon- ja syntymäpäivää!