17. elo, 2021

Mukkelis makkelis

Maailma on nykyään pähkähullu!  On ihan pakko ihmetellä, miten tähän on tultu. Sunnuntaina, kun kävin Hakaniemessä , totesin, että niillä main autolla ajamisesta on tehty tosi hankalaa. Mistään ei päässyt enää edes ylittämään Hämeentietä, saati ajamaan sitä mihinkään suuntaan. Kaiken lisäksi palaaminen Sornäisten rantatien isolle väylälle oli mahdotonta ja kaiken kiemurtelun ja U-käänösten jälkeen vannoin, etten ikinä mene sinne enää vapaaehtoisesti lähellekään Hakaniemen toria, jossa ennen aina silloin tällöin poikkesin torikahville. Siinä ympäristössä ei ihan oikeasti enää voi liikkua autolla. Pyörillä ja kävellen tietysti onnistuu, mutta en minä jaksa enää kävellä kilometrikaupalla päästäkseni torikahville. Helpompaa on keittää kahvit kotona, tai piipahtaa Hilkan luona Korsossa kahvilla ! No, jääpähän siellä toimivat torimyyjät ilman meikäläisen roposia, mutta  mitä se minulle kuuluu…tässä taas nähdään, että Vihreät tekevät kaikkensa, ettei ihmisillä riitä työtä, vaikka ihan muusta julkisesti puhuvat.

Muutamana päivänä huomasin sulkevani television heti, kun  olin sen avannut  tarkoituksena katsoa uutiset. Syy: Ministeri Ohisalo jauhoi jälleen ilmastomuutosasiaa ja kertoi hallituksen halusta tiukentaa tavoitteita päätettyjen toimenpiteiden osalta...en vaan jaksa enää kuunnella samaa  höpinää päivästä toiseen, viikosta toiseen ja vuodesta toiseen, kun pieni Suomi ei mitenkään voi yksinään pelastaa tätä maailmaa ilmastokatastrofilta, puhumattakaan yhden ihmisen mahdollisuuksista  vaikuttaa siihen radikaalisti. Sitä on nyt jauhettu jo niin paljon, että sietokyvyn raja on tullut vastaan ja kun siihen tullaan, katoaa myös halu tehdä asialle yhtään mitään!  Liika on liikaa ja se alkaa toimia tarkoitustaan vastaan. Miten nuo päättäjät eivät ymmärrä asiaa? - No, heiltä puuttuu elämänkokemus ja arkitodellisuus… Vahinko, koska näin tehdään vahinkoa periaatteessa hyvälle asialle!

On toinenkin asia, joka on alkanut tehokkaasti toimia tarkoitustaan vastaan: Nykyisin ei voi katsoa oikein mitään  TV ohjelmaa törmäämättä siihen, että niissä on aina  mukana joku homo-, lesbo– tai trans-sukupuolinen henkilö. Minulla on ollut elämäni aikana monta työkaveria tai tuttavaa, joiden sukupuolisen suuntautumisen olen tiennyt poikkeavan omastani, eikä se ole tehnyt heistä yhtään huonompia tai parempia ihmisiä. Ovat olleet ihmisiä ihan siinä missä kaikki muutkin. Ymmärsin heidän tuskansa siitä, että asia oli aikaisemmin rikoslaissa säädetty rikokseksi ja pidin hyvänä asiana, että se saatiin sieltä pois ja ihmiset uskalsivat avata kaappien ovia ja asioista voitiin puhua avoimesti eri yhteyksissä, mutta nyt on tässäkin asiassa menty taas liiallisuuksiin, kun joka ohjelmassa pitää olla mukana joku seksuaalisuudeltaan isosta massasta poikkeava henkilö ihan vaan sen takia, että ei voida sanoa, että jotakin ryhmää tai ihmistä ei pidetä tasa-arvoisena.  Ja kun sitten katsot vaikka pihan rakennusta koskevaa ohjelmaa, saadaksesi ehkä omaan pihaasi ideoita ja vinkkejä, ruutuun pukahtaakin lesbopari, joka pussailee ja silittelee toisiaan siinä kameroiden edessä, tuli mitta täyteen! Eihän heteroparitkaan esittele seksuaalisuuttaan asiaohjelmissa! Tällaiset kohtaukset olisi pitänyt leikata pois! Joku tolkku pitäisi olla ohjelmien tekijöillä ja käsikirjoittajillakin, puhumattakaan tuottajista. Enkä ole ainoa, jota tämä asia ärsyttää.  Ja ikävä kyllä se on nyt liian pitkään jatkuessaan alkanut vaikuttaa minun ajatuksiini negatiivisesti… en enää pidäkään seksuaalista poikkeavuutta luonnollisena asiana, niin kuin se on minulle ennen ollut… koska tämä ylikorostaminen tekee minusta itsestäni poikkeavan ja kuitenkin tosiasia on, että vain mies ja nainen voivat lisääntyä  ja sillä perusteella pidän heterosuhdetta ns. normaalisuhteena. Nyt tulee noita ohjelmia katsellessa tunne, että on trendikastä olla homo tai lesbo, tai trans-sukupuolinen. Ikään kuin se olisi valittavissa samaan tapaan, kuin ostokset valintamyymälässä! Ja kun tätä samaa jauhetaan lapsille ja nuorille jo koulussa, ei ole ihme, että nuorille tulee mielenterveysongelmia ja vaikka mitä, kun pitää ruveta miettimään, olenko sitä vai tätä vai enkö  olekaan mitään…!

Myös erilaisten oikeuksien perääminen on tullut tiensä päähän. Niistäkin puhutaan ja niitä perätään täysin absurdeissa vaatimuksissa… eri yhteyksissä vedotaan ihmisoikeuksiin, lapsen oikeuksiin ja ties mihin, mutta velvollisuudet on hukattu jonnekin. Unohdettu yksinkertaisesti! Viimeisin vitsi oli, kun alettiin elämöidä lasten oikeuksista kännykän paikantamisessa, se kun joidenkin mielestä oli lapsen oikeuksien rikkomista! - Mihin unohtui vanhempien vastuu?! - Jos kissanpentu menee ajotielle ja emo näkee sen, se kävelee tyynesti pennun viereen, nappaa niskasta kiinni ja kuljettaa pennun turvallisempaan paikkaan, tai jos koiranpentu ei tottele mamman käskyä, se saa  hampaasta tai tassusta, ei siinä kysellä mitään pennun oikeuksista! Sama se pitää olla ihmiselläkin. Vastuu kasvatuksesta on isällä ja äidillä, ensisijaisesti. Ei  velvollisuutta kasvattaa yhteiskuntakelpoisia jälkeläisiä ole mihinkään hävitetty, vaikka se näyttää joskus olevan kokonaan hukassa noiden päin pylväitä , ihmisiä ja autoja päin käveleviä, rannalla taaperoa muka vahtivia isiä ja äitejä, jotka eivät irrota otettaan  kännykästään edes ruokapöydässä!  - Kyllä tästäkin touhusta on terve järki pahasti kadoksissa! Itse sanoin aikoinaan lapsille, että niin kauan, kun saatte jalat oman pöydän alle ja asutte täällä, täällä noudatetaan meidän sääntöjä. Sitten kun jalat on oman pöydän alla ja vastaatte itsestänne, voitte tehdä oman mielenne mukaan. -Siihen oli tyytyminen. -Olihan se joskus tiukkaa, mutta ollaan kuitenkin edelleen puheväleissä.

Mutta niinhän se on, että aina ei ole helppoa nähdä metsää puilta! Kuten esimerkiksi sitä, että moni arvostelee muslimeita siitä, että he aivopesevät lapsensa koraanikouluissa yms. jo taaperoikäisestä saakka, joten ei ole ihme, että eivät sopeudu meikäläiseen kulttuuriin, mutta ei huomata, että niinhän meilläkin jo tarhaikäisestä aletaan aivopestä lapsia ilmastonmuutokseen, kasvisruokaan...jne. Ilmeisesti siellä koulussa ja tarhassa ei ole opetettu kuitenkaan vanhusten kunnioittamista  tai aivopesty lapsia käyttäytymään reilusti kavereita kohtaan, eikä kiusaamaan muita...päätellen siitä, että jo koululaisetkin tekevät jopa murhia ilkivallan lisäksi. - Mikä tätä yhteiskuntaa vaivaa, että elämisen ja olemise perusasiat on unohdettu kokonaan?! - Pahinta asioissa on, että valtaeliitti ei siedä edes niistä asioista puhumista, vaan mielipiteensä sanoville pistetään suu tukkoon, jos ei muuten, niin nostamalla syyttet kansanjoukkoa vastaan kiihottamisesta.

Onko meidän hallitusmuotomme jotenkin vaivihkaa muutettu joksikin muuksi, kuin tasavallaksi?