9. marras, 2021

Koronaan vedoten laiminlyödään muiden sairauksien hoitoa

Eilen illalla raivostuin vaihteeksi tästä maailmanmenosta : minun matemaattisen ajatteluni yli menee yhtälö, jossa iso sairaala ei voi ottaa hoitaakseen käytännössä juuri mitään muuta kuin koronapotilaita. Vouhkataan, että jos tehohoidossa on 9 potilasta,  sairaala ei  voi toimia! - mitä ihmettä, miten niin ei voi toimia? Jos sairaalassa on 10 osastoa ja tehohoidon yksikkö, kohon mahtuu 10 potilasta, niin  miten niin, ne 10 muuta yksikköä ei voi toimia?! Ymmärtäisin, että 1-2 osastoa suljettaisiin ja sen hoitohenkilöstö siirtyy vuoroille teho-osastoille, mutta en ymmärrä, miksi ne 8 muuta yksikkö  lakkaavat ottamasta vastaan normaaleja, kiireetöntä hoitoa vaativia potilaita? Heidän hoitonsa siirtyy hamaan tulevaisuuteen… En ymmärrä tuota logiikkaa… Se on aiheuttanut nyt sen, että oikein kukaan, joka ei ole välittömässä hengenvaarassa, ei voi hoitaa mitään sairauksiaan sairaalan kanssa. Tauti saa ihan rauhassa tiukentaa otettaan ja potilas kärsii ja kärsii, ellei sitten kuole jonoon, joka ei hievahdakaan eteenpäin moneen kuukauteen. Eli korona aiheuttaa raatoja joka tapauksessa kaiken aikaa, hoidetaan tai ei. Lisäksi se on käynnistänyt ennen näkemättömän röyhkeän rahankeruun sairaiden ihmisten kustannuksella: esimerkiksi 1,5 h kestävästä tyräleikkauksesta laskutetaan huikeat 6000 euroa, kun se tehdään yksityisesti Mehiläisen päiväpoliklinikalla.Kun potilas on 83 vuotias ja tyrä vaivva häntä niin, että kipuja on kaiken aikaa, ei ole kohtuullista pitää häntä leikkausjonossa , joka ei liikahda yhtään eteenpäin, odottamassa vuoroaan niin, ettei ole mitään tietoa jonotusajasta! Ei sillä 83-vuotiaalla enää ole missään tapauksessa aikaa  kykkiä siinä jonossa… kuolema voi korjata satoa jo muutamassa kuukaudessa! On siis aivan luonnollista, että tällainen potilas haluaa leikkauttaa tyränsä vaikka omalla kustannuksellaan. Mutta jos on pieni eläke, miten siinä sitten käy? Jonottaa, jonottaa, jaksaa, jaksaa! Tai kuolee siihen jonoon! Ja entä sitten, jos kotona ei ole ketään, joka auttaa leikkauksen jälkeisessä elämässä pari viikkoa? Lisää rahaa palaa sairaalassa oloon, tai avun palkkaamiseen kotiin… EI tämä järjestelmä ole ihmisiä varten! Se on puhdasta , raakaa rahan tekoa! Että se siitä paremmasta sotesta! Uskokoon ken haluaa!

Mietin tämän yhden ihmisen tilannetta ja sitten ajattelin omaa, 1,5 vuotta sitten ollutta isoa leikkaustani. Jos en olisi silloin päässyt  julkiselle puolelle hoitoon ja leikkaukseen, olisin tehnyt konkurssin jo ennen kuin pääsin edes leikkauspöydälle!  Ja mitä se loppu olisikaan maksanut yksityisesti tehtynä … 11 tuntia leikkausta ja 5 päivää teholla ja pari viikkoa osastolla… huhhuh!

Kannattaa vakuuttaa itsensä ja perheensä hyvin, kun koskaan ei tiedä, minkälainen vanhuus kenelläkin on edessä!

Pian on taas isänpäivä. Muistakaa isää ennen kaikkea läsnäolollanne, niin kauan kun isä on olemassa. Ei ne lahjat, vaan läsnäolo on meille ikäihmisille se tärkeä juttu. Sitä me  kaikki eniten toivomme omilta lapsiltamme ja lapsenlapsilta. Lahjoja ei saa mukaansa, mutta muistot seuraavat meitä elämämme loppuun saakka…

Nauttikaa toistenne seurasta ja yhdessäolosta!