16. marras, 2021

Ajatuksen voima

Ne, jotka tuntevat minut  hyvin, tietävät, että kaikessa toiminnassani ja tekemisissäni näkyy jatkuvasti yksi tärkeä asia: uskon, että ajatus on energiaa ja heti, kun se on syntynyt ihmisen aivoissa, se alkaa toteuttaa itseään. Olen niin satoja, ellen tuhansia kertoja saanut todeta sen omassa elämässäni ja usein myös jonkun ystävän tai tuttavan elämässä. Se, mikä minua harmittaa aina enemmän ja enemmän, on, että vaikka minä miten yritän kertoa ihmisille, että ei kannata ajatella negatiivisia asioita , koska jokainen ajatus alkaa heti toteuttaa itseään… siis, kun huokaat, että ” Aina tämä elämä tuo vaan vastoinkäymisiä”, heität negatiivisen ajatuksen ilmaan ja se alkaa kerätä ikävää energiaa ympärillesi ja lopulta tapahtuu taas jotain kurjaa… joku asia menee pieleen tai epäonnistuu surkeasti. Ja sinä syytät elämää tai kohtaloa, tai jotakuta ihmistä, kun sinun pitäisi katsoa peiliin ja miettiä, mitä sinä itse siitä asiasta ajattelit tai sanoitko peräti ääneen. Jos vaivautuisit vähän aikaa tarkkailemaan kriittisesti omaa ajatusmaailmaasi, niin huomaisit aika pian, että aiheutat itse niitä negatiivisia kokemuksia maalailemalla jatkuvasti asioista negatiivisia lopputuloksia sen sijaan, että ajattelisit, että joku asia onnistuu, tietenkin onnistuu, Sinä toivot asialle positiivista lopputulosta ja se tulee! Joku sanoi minulle kerran, kun aiheesta keskusteltiin, ettei  hän voi uskoa, että hänelle koskaan tapahtuisi mitään hyvää tai mukavaa. Ei ole ennenkään tapahtunut, miten nyt muka voisi tapahtua?! - Selitä siinä sitten vastarannankiiskelle, että vika on juuri siinä, ettet edes yritä ajatella asioihin positiivista lopputulosta! Isä sanoi minulle aikoinaan, että kaikesta voi unelmoida ja pitää unelmoida, muuten elämässä ei saavuta sitä, mitä elämältä haluaa. Isä oli oikeassa, huomasin sen monta kertaa. Tarkemmin aloin asiaa ajattelemaan vasta 80-l lopulla, kun tutustuin NLP:hen. Siinä tehtiin ihan konkreettisesti töitä omien aivojen kanssa niin, että saatiin aivot mukaan tavoittelemaan parempaa, turvallisempaa tai mielenkiintoisempaa elämää, kuka nyt mitäkin elämältään halusi. Tunne, kun näissä harjoituksissa alkoi todella tapahtua etenemistä oman elämän hallinnassa, oli todella kutkuttava. Se piti mielenkiinnon hereillä ja muokkasi tehokkaasti omaa ajattelua ja tavoitteita. Ja kun enemmän ja enemmän asioita alkoi tapahtua omien toiveiden mukaisesti, siihen alkoi uskoa itsekin ja oppi myös luottamaan joissain asioissa intuitioon tai alitajuntaan, millä nimellä siitä nyt sitten halutaankin puhua.  Nykyisin en enää yhtään ihmettele jos jonkun asian kanssa  alitajuntani varottaa minua jostain tai  tuo yllättäviä asioita mieleeni. Uskallan täysin luottaa siihen, että se on oikeassa. Se ei ole kertaakaan pettänyt minua. Minun tehtäväni on vaan kuunnella sen viestejä!

Kun on itse jo yli kolmekymmentä vuotta elänyt tämän  teorian mukaista elämää ja saanut jatkuvasti todisteita siitä, että teoria on jopa oikea, on  joskus todella vaikeaa, kun ei mitenkään onnistu kertomaan toiselle ihmiselle tätä asiaa niin, että hänkin saisi kiinni tästä ajatusten huikeasta voimasta ja voisi elää huimaavasti entistä parempaa elämää loppuelämänsä vain luottamalla itseensä ja omiin kykyihinsä tehdä omasta elämästään onnistumisen ilottelu ikuisen narinan ja epäuskon sijaan. Niinpä sitten riemastuin melkein itkuun saakka yhtenä päivänä, kun luin  Facebook-kaverini , tätä asiaa sivuavan päivityksen … Ritva elää nyt omaa unelmaansa. Se ei ole minun unelmani, mutta Ritva on saavuttanut sen samalla metodilla: halulla muuttaa asioita. Sain Ritvalta luvan julkaista hänen päivityksensä tässä omassa blogissani  sen takia, että koskaan ei ole liian myöhäistä  aloittaa parempi loppuelämä ja kun minullakin on jokunen kaveri, joiden toivoisin oivaltavan oman ajattelun merkityksen elämän  suunnan näyttäjänä, liitän pätkän Ritvan päivitystä tämän tiistaikirjeen loppuun: 

 

 ” Se meni jotenkin niin, että 90 prosenttia ihmisistä haluaa muutosta elämäänsä. Niistä, jotka haluaa muutosta, 90 prosenttia jatkaa kuitenkin samojen asioiden tekemistä kuin ennenkin .

Outo yhtälö. Jos tekee samoja asioita ja samalla tavalla kuin ennenkin niin tuloksethan ovat myös kuten ennenkin. Jos haluaa muutosta, pitää itse muuttaa jotain. Muutos ja hyvä tulee sisältä päin. Ottamalla itse vastuun omista asioistaan.

Se vain on niin helppoa pistää lotto vetämään vauraamman elämän toivossa. On helppoa sanoa, että nyt pistetään sormet ja varpaat ristiin, jotta joku jutska menee maaliin. On helppoa heittää vastuu toisaalle. Vaan kuinka moni oikeesti tekee muutoksen eteen jotain? Kuinka moni oikeesti pistää ne sormet ja varpaat ristiin ja jättää toivomisen väliin? Se voi olla haasteellista ja tehdä kipeää, mutta se tekee hyvää.

Olen ollut isolla muutoksen polulla pari kolme vuotta. Vitsit, miten paljon onkaan tapahtunut . Terveys, ystävät, kasvu, vapaus, taloudellinen tilanne..... Paljon on tapahtunut. Jokainen kipuilu ja itku on taatusti ollut tulosten arvoinen. Olen saanut tuekseni mahtavia ihmisiä, jotka ovat käyneet tavalla tai toisella samat polut läpi. He ovat näyttäneet tietä, ohjanneet, kannustaneet. Muutos on mahdollisuus.

Lähdetkö sinä meidän mukaan muutoksen tielle? Asiat tapahtuvat auttamalla muita. Minä haluan auttaa sinua ! "

 

Miksi et sinäkin voisi edes kokeilla, mitä ajattelutavan muutos toisi tullessaan sinun elämääsi?!