28. kesä, 2022

Sanonko, mitä ajattelen?

Miksi meillä aina kaikki menee överiksi?! Alan olla taas ihan kupit täynnä kaikenlaisia älyttömiä asioita. Välillä tuntuu, että maailma on tullut seinähulluksi.  Kertaakaan ei voi avata telkkarin uutisia niin, ettei siellä jauhettaisi Ukrainan sotaa. Onhan se tärkeä asia, mutta kun sitä jauhamalla jauhetaan koko ajan, tulee eteen luontainen vastustus, ei ihminen kestä kuunnella samaa asiaa koko ajan.

Toinen asia, josta on tullut jokapäiväinen asia, on hintojen nousu. Se on tosiasia, jolle hallitus ei aio korvaansa lotkauttaa. Bensapumpulla ihmiset raivoavat enemmän tai vähemmän, mutta kukaan ei tee asialle mitään ja sen seurauksena Suomessa on nyt EUn kallein bensa. Muualla on polttoaineveroa laskettu, ettei tilanne ihan hurjaksi menisi, vaan ei meillä!  Bensan hinta nostaa nyt meillä kuljetuskustannusten hintaa tuotteelle kuin tuotteelle. Viimeisin korotus tuli tietooni tänään, kun likakaivon tyhjennyksestä tuli lasku. Se oli 25% korkeampi kuin edellinen lasku, vaikka tyhjennetty lietteen määrä oli 25% pienempi, kuin edellisellä kerralla!

Nyt on taas Pride-viikko. Olen oppinut vihaamaan sitäkin. Ei niin, että vihaisin näitä erilaisia seksuaalisesti itsestäni poikkeavia ihmisiä, mutta vihaan sitä, että asiaa jauhetaan jatkuvasti. Olkoot jokainen se mikä on. Mitä se minulle kuuluu? Miksi tällaisia kulkueita pidetään vuodesta toiseen. Alkaa lyödä itse asiaa jo korville.

Olen itse, ja moni muu, jauhanut jauhamasta päästyä myös digitaalisesta asioinnista. Vanhukset halutaan pistää paarialuokkaan sillä, että heille ei tarjota keskeisiäkään palveluita heidän hallitsemallaan tavalla vaan edellytetään melko laajaa osaamista. Tänään törmäsin sitten siihen, että joku opiskelijan planttu kyseli Facessa yli 70v seniorien digipalveluiden käytöstä, osaako käyttää vai avustaako joku. Vaihtoehto, en osaa käyttää, on aika älytön silloin, kun ihminen ei käytä mitään älylaitetta.—Miten hän yleensä löytäisi koko kyselyä mistään?! Kommentoin opiskelijalle tästä mokasta ja hän vastasi, ettei hänellä ole mahdollisuutta laajentaa tällaista läksykyselyä kirjeeseen tms.  Eikä sillä kuulemma ole mitään merkitystä… no, minä en ymmärrä, miksi tällaista kyselyä sitten yleensä tehdään, jos kerran tiedetään, ettei  kaikki kohderyhmäläiset voi siihen edes osallistua. Älytöntä!

Suomi on täynnä kieltoja ja määräyksiä. Liikenne on siitä oiva esimerkki. Liikennesääntöjä on todella paljon. Osaa niistä valvotaan haukan katsella ja osasta ei välitetä tuon taivaallista. Se, mikä itseäni on alkanut ärsyttää enemmän ja enemmän, on nuo pysäköintipaikat. Jossain saa pysäköidä, jossain ei. Mutta otetaan tarkastelun kohteeksi esimerkiksi jonkun kaupan piha. Siellä pysäköintiä rajoitetaan monenmoisilla kilvillä. Saat pysäköidä esimerkiksi 2h jättämällä parkkikiekon auton ikkunalle näkyviin. Et kuitenkaan saa pysäköidä invaruutuun,ellei sinulla ole erikseen siihen oikeuttavaa lupalappua näkyvissä auton ikkunalla. Myöskään  henkilökunnalle varattuihin ruutuihin ei saa pysäköidä.  Sitä ei kylläkään mitenkään tarvitse todistaa … Sitten on vielä perheruudut. Niihinkään ei ole olemassa mitään lupalappua, millä sen oikeuden voisi todistaa. Asia kiinnostaa siinä mielessä, että ilmaisu, perhepaikka on aika väljä. Mutta paikan kuvassa on äiti, isä ja lapsi. Kuitenkin jo kaksi henkilöä voi muodostaa perheen...2 aikuista on perhe, äiti ja lapsi on perhe, isä ja lapsi on perhe… googlailin asiaa ja esiin tuli mm. se, että perhepaikka on vähän tilavampi parkkiruutu, koska lapsiperheillä on esimerkiksi rattaita yms. mukana ja on turvallisempaa päästä ihan kaupan eteen , jolloin lapset eivät ryntäile autojen seassa ja edessä ja rattaat mahtuu ottamaan autosta ulos ja pistämään takaisin, kun ovet voi aukaista kokonaan kolhimatta vieressä olevaa autoa. Totta joka sana. Mutta mihin on unohtunut  Senioripysäköinti? Heilläkin on tarve saada esimerkiksi rollaattori autosta ulos, samoin heillä voi olla vaikeuksia päästä autosta ulos, kolhimatta naapuriautoa ovella, kun kroppa ei enää taivu kiemurtelemaan penkiltä seisaalleen jne. Ja invapysäköintiluvan kriteerit ovat niin tiukat, että läheskään jokainen, liikuntarajoitteinen mummo ja pappa ei sitä lupaa saa, vaikka miten haluaisi. Eikö olisi aiheellista huomioida pysäköintipaikolla myös vanhukset? Heitä on sentään nyky-yhteiskunnassa aika paljon ja ruokaa ja ostoksia heidänkin pitää tehdä, vaikka nuorten tuntuu olevan kovin vaikea sitä ymmärtää! Mielestäni tämä olisi jo tasa-arvoasia! - Mutta ei, eihän kukaan tästäkään tietysti välitä, eikä koppia ota!

Grr… Eli sanon , mitä tästä kaikesta, koko maailmasta tällä hetkellä ajattelen! ( Katso kuvituskuvaa!)